Logo viool

Over mijzelf

Vioollerares met een leerling

Het leukste van vioolles vinden leerlingen het om samen te spelen. Dat geldt ook voor mijzelf. Inspiratie haal ik uit het lesgeven en contact met andere musici en docenten. Ik ben altijd op zoek naar nieuw lesmateriaal. Om nieuwe ontwikkelingen over lesgeven te volgen ben ik lid van de ESTA (European String Teachers Association)

Vioollerares met een leerling

Plezier

Plezier in het leren spelen samen laten gaan met het ontwikkelen van goede techniek vind ik belangrijk. Net als samenspelen; tijdens de les maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld met familieleden, vrienden, op school of in een jeugdorkest.

Logo van European String Teachers Association

CONSERVATORIUM

Zelf ben ik op 8 jarige leeftijd begonnen met viool spelen. In Groningen heb ik mijn conservatorium opleiding gehad. Tijdens en na mijn studie heb ik ervaring opgedaan met het spelen in orkesten (o.a. het Nationaal Jeugd Orkest en Noord Nederlands Orkest). Ook heb ik in diverse kleinere ensembles gespeeld en dat doe ik nog steeds. Blijven spelen is voor mij essentieel, alleen en met anderen. Want met muziek ben je (gelukkig) nooit 'klaar'.